Zájmové gastronomické a cukrářské kurzy

Rautový catering

Vzdělávací cíl: Vede účastníky k používání základních pravidel BOZP, k dodržování návyků osobní a provozní hygieny; nabízí nové netradiční výrobky studené kuchyně se zaměřením na moderní zpracování; využívá znalostí odborné terminologie.

Obsahová náplň: Výpočet spotřeby, předběžná úprava surovin a příprava výrobků studené kuchyně; zhotovení, způsoby krájení, tvarování, plnění; dohotovení a aranžování při servisu.

Více informací o kurzu...

Regionální kuchyně

Vzdělávací cíl: Vede účastníky k používání základních pravidel BOZP, k dodržování návyků osobní a provozní hygieny; poskytuje nové moderní pohledy na přípravu regionálních pokrmů; využívá znalostí odborné terminologie.

Obsahová náplň: Hygienické a bezpečnostní předpisy, kalkulace surovin, jejich správné navážení a předběžná úprava; tepelná úprava jednotlivých druhů regionálních pokrmů; Správné dochucení a naservírování pokrmů.

Více informací o kurzu...

Výroba a zpracování modelovací a marcipánové hmoty

Vzdělávací cíl: Cílem modulu je naučit účastníky přípravu modelovacích hmot a rozlišovat druhy modelovacích hmot podle základních surovin. Účastník se naučí modelování ozdob a získá praktickým prováděním modelování zručnost k vytváření jednoduchých, plastických i trojrozměrných ozdob. Účastník se seznámí s používáním zdravotně nezávadných barviv ve formě tuhé, kapalné a sprejové.

 Obsahová náplň: Příprava a zpracování modelovací hmoty a marcipánu; tvarování a modelování, ruční tvarování pomocí forem; dohotovování a zdobení výrobků a ozdob, barvení; navrhování, výtvarná úprava a aranžování cukrářských výrobků. 

Více informací o kurzu...

 Výroba zákusků a dortů

Vzdělávací cíl: cílem modulu je naučit účastníka základní druhy těst a hmot, přípravu krémů a dohotovení jednotlivých druhů cukrářských výrobků a porcovaných i neporcovaných dortů. 

Obsahová náplň: Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro přípravu cukrářských výrobků; zhotovování cukrářských těst, hmot a polotovarů; dělení, tvarování, plnění, dávkování, pečení, vaření cukrářských výrobků; dohotovování a zdobení zákusků a dortů. 

Více informací o kurzu...