Kurz České a zahraniční moderní gastronomie

Ve dnech 30. 1. – 2. 2. 2023 proběhl pro žáky oboru kuchař – číšník kurz České a zahraniční moderní gastronomie. Zdokonalit se v rámci oboru projevili zájem žáci druhého i třetího ročníku.

Mistr kuchař a jeho žáci
Mistr kuchař a jeho žáci

Kurz probíhal v naší žákovské kuchyni pod vedením zkušeného profesionálního kuchaře Víta Kudrny, který se specializuje na zážitkovou a moderní gastronomii a originální a kreativní tvorbu receptů.

 Žáci mimo jiné připravovali:

  • Bramborový krém s pórkem – VICHYSSOISE
  • Rillettes z vepřového masa
  • Grilovaný nilský okoun, omáčka z pečených paprik a rajčat, domácí bramborové krokety s parmezánem
  • Hruškový koláč s griliášovou drobenkou a skořicovým pařížským krémem

 Kurz hodnotili žáci velmi pozitivně. Doufáme, že v naší škole pan Kudrna nebyl naposledy a budeme se těšit na další originální chutě!